Ipar 4.0 a Florinnál: a MES szeme mindent lát

Az intelligens technológiák korát éljük: robotok, mesterséges intelligencia, 5G és kiterjesztett valóság. Ez a negyedik ipari forradalom, vagyis az Ipar 4.0, melynek keretében az „okos” eszközök érzékelnek, információkat szereznek, kommunikálnak és döntéseket hoznak. A fejlődés ez az útja a gyártási folyamatokban növeli a rugalmasságokat, egyszerűsíti a tömegtermelést, miközben a minőség változatlan marad. Napjainkban minél magasabb Ipar 4.0 szinten áll egy cég, annál optimálisabban tudja teljesíteni a globális digitális átalakulás követelményeit.

A Florin 2020-ban és 2021-ben teljesen megújította és jelentősen bővítette gyártókapacitásait. Termelése gyorsan, rugalmasan alakítható a különböző termékek között a megrendelések, fogyasztói és bérgyártási igények függvényében. A termelőcsarnokokban minden gépsor automatizált, a gyártás kevés emberi beavatkozást igényel. A negyedik ipari forradalom ugyanakkor már túlmutat az automatizáláson, a fejlődés érdekében nem elég robotkarokat beszerelni a gyárakba.

Idén májusban kezdődött meg a Florinban a gyártásirányítási szoftver, azaz a MES (Manufacturing Executing System) telepítése. A programnak köszönhetően részleteiben és valósidőben lehet látni és teljeskörűen irányítani a termelési folyamatokat. A MES a vevői igény beérkezéstől kezdődően végig útmutatást ad arra, hogy mikor, mit és milyen gépen kell gyártani az adott termék megrendelt mennyiségben, határidőre történő elkészítéséhez. A testreszabott rendszer állandó visszacsatolást ad, továbbá minden termék a „születéséig” visszakövethető vele.

A Florin a MES rendszert folyamatosan kiterjeszti a teljes gyártási tevékenyére, ennek következő lépéseként bevezeti az alapanyag-bekeverésben is.

További cikkeink

Szaklapoknak nyilatkozott a Florin

Az elmúlt időszakban több megkeresést is kapott a Florin, hogy szakmai újságoknak nyilatkozzon a kozmetikai és háztartás-vegyipari piac aktualitásairól, trendjeiről és a jelenlegi kihívásokról. A

Elolvasom »

Privacy

Statement of ownership

Minden jog fenntartva © 2020

en_GBEnglish (UK)