Elkészült a Florin új fertőtlenítőszer-gyára

Elkészült a Florin új fertőtlenítőszer gyára

A Florin Zrt.-nél olyan beruházás valósult meg fél év alatt 2,5 milliárd forintból, amellyel naponta 200 ezer liter fertőtlenítőszert és 300 ezer darab készítményt képes előállítani. A felépült gyár termelési kapacitásával Magyarország önellátóvá válik az ország járványügyi védekezéséhez kulcsfontosságú fertőtlenítőszerekből. Bármikor képes gyorsan nagymennyiségű készítményt előállítani a lakosság és az egészségügyi intézmények számára.

A magyar tulajdonban lévő szegedi Florin Zrt. évtizedek óta a fertőtlenítő- és tisztítószerek egyik meghatározó gyártója a hazai piacon.

Csaknem negyven éve készíti a Brado fertőtlenítőszereit Szegeden, ellátja az egészségügyet professzionális készítményekkel, a lakosságot pedig ugyanezeknek a termékeknek a kiskereskedelmi változataival Brado Life néven.

A Florinnak kiemelkedő szerepe volt az ország fertőtlenítőszer-ellátásában a koronavírus-járvány első, második és harmadik hullámában is. A Florin a járvány kitörésének napjaiban rendkívüli intézkedéseket hozott, minden erre alkalmas berendezését átállította fertőtlenítőszerek gyártására annak érdekében, hogy az egészségügyi intézményeket, stratégiai fontosságú közintézményeket és közszolgáltatókat el tudja látni elég készítménnyel.

A járvány egy éve alatt 4 millió liter fertőtlenítőszer készült a szegedi gyárban, és 17 millió darab termék került a kórházakba, közintézményekbe, iskolákba, valamint a boltokba.

A járvány megmutatta, hogy Magyarországnak önellátóvá kell válnia a védekezésben kulcsfontosságú fertőtlenítőszerek gyártásában, hiszen a boltokban a járvány első hullámában hiánycikké vált a fertőtlenítőszer. A Florin ennek megvalósítása érdekében pályázott az Egészségipari Támogatási Program forrásaira.

A Pénzügyminisztérium által a program keretében odaítélt csaknem 2 milliárd forintos támogatással fél év alatt végrehajtotta kapacitásbővítő beruházását. A beruházásból felépült egy 4500 négyzetméteres gyártócsarnok, és üzembe állítottak 6 új gyártósort.

A beruházással a Florin naponta 200 ezer liter fertőtlenítőszert és 300 ezer darab készítményt képes előállítani. A beruházás eredményeként a cég maga tudja készíteni a flakonokat a fertőtlenítőszereihez, új fertőtlenítő termékek gyártását kezdheti meg, és a szükséges alapanyagból is nagyobb mennyiség előállítására képes.

A Florin mostantól akár súlyos és váratlan járványhelyzetben is képes ellátni az egész országot minden szükséges fertőtlenítőszerrel.

További cikkeink

Adatvédelem

Impresszum

Minden jog fenntartva © 2020

hu_HUMagyar