Ipar 4.0 a Florinnál: a MES szeme mindent lát

Az intelligens technológiák korát éljük: robotok, mesterséges intelligencia, 5G és kiterjesztett valóság. Ez a negyedik ipari forradalom, vagyis az Ipar 4.0, melynek keretében az „okos” eszközök érzékelnek, információkat szereznek, kommunikálnak és döntéseket hoznak. A fejlődés ez az útja a gyártási folyamatokban növeli a rugalmasságokat, egyszerűsíti a tömegtermelést, miközben a minőség változatlan marad. Napjainkban minél magasabb Ipar 4.0 szinten áll egy cég, annál optimálisabban tudja teljesíteni a globális digitális átalakulás követelményeit.

A Florin 2020-ban és 2021-ben teljesen megújította és jelentősen bővítette gyártókapacitásait. Termelése gyorsan, rugalmasan alakítható a különböző termékek között a megrendelések, fogyasztói és bérgyártási igények függvényében. A termelőcsarnokokban minden gépsor automatizált, a gyártás kevés emberi beavatkozást igényel. A negyedik ipari forradalom ugyanakkor már túlmutat az automatizáláson, a fejlődés érdekében nem elég robotkarokat beszerelni a gyárakba.

Idén májusban kezdődött meg a Florinban a gyártásirányítási szoftver, azaz a MES (Manufacturing Executing System) telepítése. A programnak köszönhetően részleteiben és valósidőben lehet látni és teljeskörűen irányítani a termelési folyamatokat. A MES a vevői igény beérkezéstől kezdődően végig útmutatást ad arra, hogy mikor, mit és milyen gépen kell gyártani az adott termék megrendelt mennyiségben, határidőre történő elkészítéséhez. A testreszabott rendszer állandó visszacsatolást ad, továbbá minden termék a „születéséig” visszakövethető vele.

A Florin a MES rendszert folyamatosan kiterjeszti a teljes gyártási tevékenyére, ennek következő lépéseként bevezeti az alapanyag-bekeverésben is.

További cikkeink

Ismét a tv2 műsorában a Florin

Új műsor indult a tv2 csatornáján. A #Újraindulás című műsorban bemutatják, hogy a vírus alatt, hogyan fejlesztették a cégek a portfóliójukat, milyen támogatásokat kaptam az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Az évad nemcsak reflektál a vírus alatti időszakra, hanem bemutatja, hogy kellő elszántsággal semmi nem állhat a magyar vállalkozások útjába.

Elolvasom »

A szlovéniai MOS-on vettünk részt

2021. szeptember 15-19. között került sor az 53. MOS-ra a szlovéniai Celjében. A Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásáron először vett részt a Florin Zrt. a magyar kollektív stand egyik kiállítójaként.

Elolvasom »

Adatvédelem

Impresszum

Minden jog fenntartva © 2020

hu_HUMagyar