Mi az a bérgyártás?

 

Elgondolkoztál már azon, hogy milyen érzés lehet, ha van egy saját márkád? Esetleg van egy jó ötleted, de nincs elegendő kapacitásod arra, hogy megvalósítsd ezt?

Nem lehetetlen. Akár hiszed, akár nem egy saját márkát piacra dobni már nem is olyan nehéz feladat. Ráadásul óriási kezdőtőkére sincs szükséged ehhez.

A megoldás a bérgyártás.

Mi fán terem a bérgyártás?

Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mi minden kellhet egy új termék elkészítéséhez. A következőkre biztosan szükségünk lesz:

  • Maga az ötlet
  • Egy kidolgozott formula
  • Tőke
  • Gyártókapacitás
  • Csomagolóanyag és a csomagoláshoz szükséges technika
  • Engedélyeztetés

Amint látható nem kevés dologra kell odafigyelned, és az óriási energia befektetés mellett magas anyagi költségekkel kell számolni.

A bérgyártással ez a rengeteg teendő lekerül a vállunkról, hiszen az erre szakosodott cégek akár a formula kidolgozásától az engedélyeztetésig kísérik végig a saját termékedet.

mérnök

Forrás: https://www.freepik.com/

Milyen termékeket lehet bérgyártatni?

A skála nagyon széles. Legyen szó kozmetikai termékről, vegyi áruról, édességről vagy akár elektronikai eszközről ma már nincs olyan termék, amelyet ne lehetne bárgyártás formájában megvalósítani.

Amikor bérgyártót keresel, előzőleg mindig ellenőrizd a cég profilját. Vizsgáld meg mire szakosodott, milyen gyártósorokkal rendelkezik, egyálalán milyen termékek előállítására képes.

A Florin Zrt. szakmai tapasztalata és technikai adottságai révén aeroszolok, krémek, fertőtlenítőszerek, tisztítószerek, alkohol bázisú termékek, kozmetikai termékek, nedves törlőkendők gyártását vállalja. Modern gyárában a bérgyártás folyamata rugalmasan és gyorsan zajlik.

Tudj meg többet a bérgyártás folyamatáról.

A bérgyártás előnyei

Óriási előnye a bérgyártásnak az, hogy sokkal kisebb kockázatot kell vállalnod. Hogyha esetleg a termék nem válna népszerűvé, akkor sokkal kisebb a veszteség, mintha például egy saját gyárat alapítanál.

További előnye, hogy sokkal rugalmasabb. Bérgyártás esetén fenn áll annak a lehetősége, hogy folyamatosan kísérletezz addig, ameddig el nem éred a tökéletes összetételt vagy akár csomagolást.

Természetesen mindezt a bérgyártók szakembereivel karöltve.

gyártási folyamat

Forrás: https://www.freepik.com/

A kezdetek

Hogyha megvan az ötlet és a bérgyártás mellett döntesz, akkor érdemes körülnézni a piacon. Vizsgáld meg, hogy milyen cégek vannak, akik segíthetnek neked a megvalósításban.

Nézd át alaposan a weboldalukat, tájékozódj róluk részletesen.

A kezdeti fázisban a legnagyobb hátráltató tényező általában a pénz. Erre tökéletes megoldás, hogyha előzetes megrendelőket keresel, vagy befektetők után kutatsz, vagy közösségi finanszírozási forrásokat keresel.

Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy belekezdj a bérgyártatás folyamatába és megvalósuljon az álmod.

Hogyha már a készterméket a kezedben tartod, illetve minden engedéllyel rendelkezel, akkor kezdődhet az értékesítés. Itt akár az online, webshopos értékesítést vagy a fizikai, üzletben történő formát is választhatod.