A legjobb hazai mentes termékek közé kerültek a Dermaflora készítményei

A vállalat számára kiemelt jelentőségű, Mentes-M díjat nyert a napokban a Florin Zrt. Dermaflora márkájának két tagja. A kozmetikai piacon is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a természetes összetevőkből készült termékek. Ezek ma már távolról sem kiegészítői egy-egy márkának, sokkal inkább csomópontjai. Éppen ezért tartják fontosnak ezeket az elismeréseket a Florin Zrt.-nél is, a díjak ugyanis olyan piaci visszajelzést is tükröznek, amit egyetlen gyártó sem hagyhat figyelmen kívül.

Mentes-M elismerésben részesült a hazai piac vezető háztartásvegyipari- és kozmetikai vállalata, a Florin Zrt. által gyártott Dermaflora termékek két tagja, a Dermaflora Aloe Vera Gél és a Dermaflora argán olajos és mézes tusfürdő.

A természetesség jegyében a szegedi vállalatnál az alapoktól kezdték el a mentes és illatmentes termékcsaládok fejlesztését. Új, természetes összetevőket és megoldásokat kerestek, hogy az ideális testápolásra kielégítő válaszokat találjanak. E mellett az is hangsúlyos szerepet kapott, hogy az illatanyagot tartalmazó termékeknél az illat ne tartalmazzon allergizáló komponenst.

„Ezen a területen a munkák kezdetekor úttörőknek számítottunk, hiszen korábban a mentes termékek itthon kevésbé voltak elterjedtek. Mára azonban nagyot változott a helyzet. Ezek a termékek egy-egy márkának akár csomópontjai is lehetnek. A fogyasztói igények nemzetközi szinten is, de itthon is jelentősen felerősödtek. Csak olyan megoldásokkal lehet megjelenni, amely ezen a területen az egyébként rendkívül komoly fogyasztói elvárásokra teljeskörűen reagál” – hangsúlyozta Barta Attila, a Florin Zrt. cégvezetője.

Az egészséges életmód és tudatos fogyasztás az elmúlt néhány évben rohamos fejlődésnek indult itthon. Ez számos területet, így többek között a táplálkozási szokásokat, a ruházkodást és a kozmetikai termékeket is érintette, s ma már maghatározó szerepet tölt be a „mentesség”. A Store Insider és kiadója, a PPH Media ezért úgy döntött, hogy szeretné jutalmazni, illetve felhívni a figyelmet ezekre a termékekre, valamint innovatív gondolkodású gyártóikra, s forgalmazóikra.

Külön büszkeség, hogy a korábbi években már a Dermaflora Aloe Vera Stift, a Dermaflora For Him Intensity Gél Stift, a Dermaflora Aloe Vera Sampon, a Dermaflora For Him Intensity Tusfürdő és Sampon, valamint a Dermaflora Aloe Vera Testápoló is megkapta a Mentes-M díjat, így a termékcsalád 7 tagja viselheti ezt a kitüntető címet.

Az elismerést a Florin képviselői október 18-án vehették át a La Vide Duna Rendezvényházban.