A Florin mentes kozmetikai márkája a Dermaflora

Ugye számodra is fontos a bőröd egészsége? Ennek megfelelően kell ápolnod azt.

Manapság egyre többen figyelnek a tudatos bőrápolásra és ezt figyelembe véve vásárolnak kemikáliáktól mentes kozmetikumokat.

Sokan abban a hitben élnek, hogy egy menteskozmetikum nem olyan hatékony, mint a hagyományos szépségápolási termékek. Ez nem igaz.

A mesterséges anyagoktól mentes termékek olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek hatékonyan ápolják a testedet tetőtől talpig és elengedhetetlenek az egészséges bőr számára.

A természetes komponensekkel ugyanazt, vagy még kedvezőbb hatást lehet elérni, mint a mesterséges adalékokkal. Emellett a naturális összetevők nem okozhatnak kellemetlen mellékhatást a bőrödnek.

A Dermaflora 0% termékcsalád segít ennek elérésében.

Dermaflora, a menteskozmetikum

Miután a menteskozmetikumok egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek sok gyártó határozta el, hogy készíteni fog ilyen termékeket.

Ennek következménye lett, hogy van olyan termék a piacon, ami habár mesterséges anyagoktól mentes, nem nyújt megfelelő ápolást a bőrödnek. Ennek az is oka lehet, hogy alacsony koncentrációban tartalmazzák azokat a természetes anyagokat, amelyek hatékonyan ápolják a bőrödet.

A Dermaflora 0% termékcsalád még azelőtt született meg, hogy ez a trend, elterjedt volna, hiszen közel 10 éve indítottuk Dermaflora márkanévvel a termékeinket a piacon.

Amikor a Florin Zrt. elkezdte a termékek fejlesztését még kuriózumnak számítottak a menteskozmetikumok.

Az elsődleges cél a Dermaflora termékcsalád megalkotásánál az volt, hogy a termék ne tartalmazzon olyan mesterséges összetevőket, amelyek bármilyen allergiás reakciót kiválthatnak.

Így a Dermaflora menteskozmetikumok nem tartalmaznak:

 • alumíniumot,
 • alkoholt,
 • parabént,
 • kőolajszármazékokat,
 • és allergéneket.

Emellet az is fontos szempont volt, hogy az összetevők megfelelően ápolják a bőrt és ezek az anyagok magas koncentrációban legynek jelen az adott termékben.

De melyek ezek a komponensek?:

 • Aloe Vera,
 • kókusz olaj,
 • argán olaj,
 • csipkebogyó,
 • vagy az MSM.

A Florin Zrt. végül létrehozott egy olyan mentes kozmetikai termékcsaládot, amely garantáltan nem okoz irritációt, mesterséges összetevőktől mentes és hatékonyan ápol.

Így a Dermaflora 0% termékcsalád csak olyan anyagokat tartalmaz, amelyre a bőrödnek tényleg szüksége van.

dermaflora menteskozmetikum

Miért okozhatnak problémát ezek az összetevők?

Az lent felsorolt anyagok több népszerű kozmetikai márkában is megtalálhatóak, de kevesen tudják, hogy miért jelenthetnek gondot ezek.

Alumínium

Az alumínium és ennek sói erős pórusösszehúzó és verejtékcsökkentő hatásúak. Ezen hatásoknak az lehet a következménye, hogy a bőr elvesztheti természetes védekezőképességét, amely hosszútávon kedvezőtlenül hathat a bőrre.

A verejtékezés egy természetes védekező mechanizmusa a bőrnek, így tartja fenn a test hőháztartását.

Az alumíniumsókat leginkább dezodorokban vagy izzadásgátló stiftekben használják. Hogyha ilyen terméket vásárolsz, győződj meg róla, hogy milyen összetevőkből készült és csak olyat válassz, mint a Dermaflora.

Alkohol

Talán az egyik legelterjedtebb összetevő a kozmetikai iparban. A termékekben általában oldószerként vagy fertőtlenítőként alkalmazzák.

A bőrödnek viszont nincs rá szüksége, sőt, egyenesen tiltakozik ellene. Az alkohol, habár kiváló fertőtlenítő hatású, a kozmetikai készítményekben hosszútávon irritációt okozhat.

Emellett a bőr védőrétegére nézve kellemetlen hatást válthat ki. Hogyha kozmetikumról van szó, akkor mi azt javasoljuk, hogy messzire kerüld el ezt az anyagot és válts menteskozmetikumra.

Parabén

A parabént a legrégebbi szintetikus tartósítószerként használják a kozmetikai iparban. Alapvetően nem káros az emberi egészségre, de hozzájárulhat a bőr öregedéséhez és erős allergiás reakciókat válthat ki.

Kőolajszármazékok

A kőolajszármazékok olyan anyagok, amelyek nem tudnak felszívódni a bőrön keresztül.

A bőrön egy vízzáró réteget képezhetnek, amely képes elzárni a pórusokat. Az eltömődött pórusok gátolják a bőrödet a természetes működésében.

Allergének

Az allergének gyakran a kozmetikai termékek illatáért felelős anyagokban találhatóak meg.

Ezek az illóolajoknak olyan összetevői, amelyek kiválthatnak esetleges allergiás reakciókat.

Érdekesség, hogy ilyen allergén anyagok a természetben is találhatóak, tehát könnyen lehet, hogy nem egy szintetikus alapanyag okozza a reakciókat.

A kozmetikai termékekben az illatallergéneket fel kell tüntetniük a gyártóknak. Hogyha olyan összetevőkkel találkozol mint pl. a:

 • Citral,
 • Linalool,
 • Limonene,
 • vagy a Cinnamyl Alcohol, akkor biztosan tudhatod, hogy illatallergénnel van dolgod.

Az allergének hatására kialakulhat bőrirritáció, vagy akár fejfájás is.

Gondolj bőröd egészségére, válassz menteskozmetikumot. Válaszd a Dermaflora 0% termékcsaládot.

VÁLTS A JÓRA! DERMAFLORA A MENTESKOZMETIKUM.